Grethe 1924 Søren Jessens Sand

Skift til: navigering, søgning

11. sep. 1924 Grethe[redigér]

Fiskekutteren E.98 Grethe havde ved fiskeri ca. 58 sømil fra Horns Rev fyrskib indtaget ca. 1 ton fisk, da det natten til 10. september 1924 blæste op til storm af nordvest. Under arbejdet med at få redskaberne af vejen revedes storsejlet i stykker, hvorefter der returneredes mod Esbjerg for motorkraft, men efter 18 sømils sejlads havarerede skibet kl. 7, antagelig som følge af, at skruen tørnede mod en genstand, hvorefter sejladsen fortsattes med en klyver og stagfok.

Ved midnat nåedes indsejlingen til Grådyb, men pga. regn fra nordnordvest og udgående strøm drev kutteren mod land så anker kastedes, men det kunne ikke holde, så ca. kl. 2.30 tog skibet grunden på den vestlige yderside af Søren Jessens Sand..

Skibet blev ved at hugge i grunden og blev læk, så alle mand måtte pumpe og ankergrejerne kappedes for at få skibet til at drive længere op i sandet. Kl. 3 stod skroget under vand, så besætningen måtte søge tilflugt i riggen. Der blussedes jævnligt efter hjælp, og flere gange væltede skibet helt over på siden.

Ved 7-tiden optoges besætningen af redningsbåden fra Esbjerg alarmeret af en kutter, som havde set ulykken og var kommet i havn kl 4.

Skipper Th. Antonsen idømtes en bøde på 50 kr. for ikke at have forsynet skibet med foreskrevne nødsignal apparater.

Vraget inddrev i november 1926 på Fanø strand.