Havboen 1998 Hanstholm

Skift til: navigering, søgning

13. sep. 1998 Havboen[redigér]

Fiskekutteren T.155 Havboen med skipper Bernhard Harbo Larsen og 2 andre fiskere var 12. september 1998 sejlet på fiskeri i Nordsøen på en fiskeplads kaldet 4. Grund beliggende 15 sømil vest for Hanstholm og var næste morgen på vej tilbage i havn i lettere kuling.

Efter kl. 7.15 over radioen at have meddelt en position til fiskecentralen i Hanstholm godt 5 sømil ude med forventet ankomst et par timer senere, forsvandt kutteren uden afgivelse nødsignal.

Under en større eftersøgning iværksat sidst på formiddagen fandtes ca. 3 km vest for havnen en oliepøl på havet, hvorunder på 20 meter dybde sås en genstand, der tydede på skibets forlis, og inden for kort tid fandtes ligene af fiskerne drivende i havet sydfor.

Nogle dage senere blev vraget dykkerundersøgt og Søfartsstyrelsen konkluderede, at redningsflåden pga. af en monteringsfejl ikke kom i funktion og at forliset næppe skyldtes kollision eller sammenstød med en flydende genstand, hvorimod kæntring af uvis årsag må være sket ret pludselig.