L 22 Sydlige Nordsø 1917

Skift til: navigering, søgning

Zeppeliner „L. 27“ skudt ned
[redigér]

London, 14. maj

Admiralitetet meddeler:

Vore søstridskræfter har i Nordsøen ødelagt zeppelineren L. 27.

L. 27 var hjemmehørende ved Tønder.

Det var „L. 22
[redigér]

Berlin, 15. maj

Admiralstaben meddeler tirsdag:

Marineluftskibet L. 22 (altså ikke „L. 27“, som meddelt af Ritzaus B. i går) har været savnet siden i går. Ifølge en officiel engelsk melding er L. 22 i går morges blevet ødelagt af engelske søstridskræfter.

Zeppelineren »L. 22« blev ikke skudt ned ved Jyllands vestkyst
[redigér]

Et Esbjergblad har - og det tilføjer oven i købet med Udenrigsministeriets tilladelse - meddelt, at zeppelinerenL. 22“, hvorom det engelske admiralitet har meddelt, at den blev tilintetgjort i mandags morges i Nordsøen, blev skudt ned i havet ganske nær den jyske vestkyst ud for Esbjerg. Og det fortælles yderligere, at adskillige beboere i kystegnene har set luftskibet falde, efter at de har hørt luften sitre af drønet fra en salve fra engelske krigsskibe, som de dog ikke har kunnet se.

I aftes kan nu også et Vardeblad fortælle, at en meddeler til det har overværet skuespillet, uden at han dog er sikker på, om skuddene kom fra luftskibet eller fra krigsskibe, og han meddeler heller ikke, at luftskibet faldt.

Vi kan til Esbjergbladets opsats oplyse, at dets og dets meddeleres iagttagelser beror på misforståelser. Det luftskib, der i mandags formiddags iagttoges ud for kysten, observerede man bl.a. fra Blåvand-egnen fra 9-10 tiden om formiddagen i flere timer krydse omkring ude over havet. Der lød, som vi allerede meddelte i tirsdags, flere gange skud fra det, hver gang 2-3 skud; men da der intet andet observeredes i luften og intet kunne ses på vandet, gisnede kyndige folk på, at zeppelineren enten holdt øvelser med lysbomber eller jagede en ubåd. Da dette luftskib endnu sås ud for Blåvand ved 2-tiden om eftermiddagen - og der var intet andet ud for kysten samtidig - kan det ganske naturligt ikke være „L. 22“, der blev ødelagt af englænderne om morgenen.

Det vil forøvrigt senere vise sig, at „L. 22“ er skudt ned et helt andet sted i Nordsøen, formentlig ud for Hollands kyst.

Men der er ikke den dag skudt noget luftskib ned ved den jyske vestkyst udfor Esbjerg.

Noter[redigér]

Luftskib L 22.

Afskrift af avisartikler i Ribe Stiftstidende: tirsdag d. 15. maj, onsdag d. 16. maj og lørdag d. 19. maj 1917