Adolph Andersen 17. nov. 1917 Engelske Kanal

Skift til: navigering, søgning

17. nov. 1917 Adolph Andersen[redigér]

Dampskibet Adolph Andersen tilhørte det Jydske Dampskibsselskab i Randers, hvis direktør det var opkaldt efter, indtil det år 1900 solgtes til DFDS.

Skibet var udsat for en del ulykker, deriblandt 2 kollisioner i Kielerkanalen og 2 kollisioner ved Schelde-floden.

Skibet lastedes i Newport i Wales med ca. 1160 ton kul og afsejlede 15. november 1917 med kaptajn J. Snedker mod Nantes i konvoj med en snes andre skibe ledsaget af 2 torpedojagere, men da konvojen 17. november ved 6-tiden befandt sig i den Engelske Kanal ca. 10 km nordøst for Ouessant stoppede de forreste skibe for ikke at komme i kollision og omtrent samtidig indtraf en voldsom eksplosion på styrbord side af Adolph Andersen, der straks begyndte at synke. Det viste sig senere, at skibet var blevet torpederet af den tyske ubåd UC 77 (Rabenau).

Af den 18 mand besætning bjærgede 17 sig hurtigst muligt i en af redningsbådene, men den norske fyrbøder Andreas Karlsen savnedes.

Da skibet var sunket, blev de overlevende optaget af den franske armerede trawler Souffleur, som landsatte dem i Brest.

Den forsvundne fyrbøder mentes at være set af matros Lindquist løbe langs styrbordssiden af dækket og var sandsynligvis styrtet ned i lasten. På liget, der senere fandtes af et fransk skib, var en del småkul og det begravedes på en fransk kirkegård.