Alfa 1911 Vestlige Nordsø

Skift til: navigering, søgning

27. april 1911 Alfa[redigér]

D/S Vesterhavet-dampskibet Alfa afsejlede 25. april 1911 fra Rouen i ballast for at hente kul i Methil, men kolliderede i stille klart vejr i den vestlige Nordsø 7 sømil ud for Scarborough 27. april kl. 22 med det græske dampskib Elli af Andros, som var blevet set 10 minutter inden, men alligevel gik det galt.

Med voldsom kraft tørnede det græske skib sin stævn ind i Alfas styrbord side, der blev revet op, så forskibet et øjeblik efter sank. I kollisionsøjeblikket sprang en danske direkte over på det græske skib og kaptajn H. Lauritzen, der i lå til køjs, reddede sig ved at gribe fast i det græske skibs stævn, som var trængt ind i hans lukaf, men måtte kvæstet i meget lidt tøj den næste ½ time se til, at grækerne havde mere travlt med at frigøre sig fra det danske skib og redde sig selv, end at redde den danske besætning.

Fra Alfa bjærgede 7 mand sig op i en frigjort redningsbåd ved først at springe overbord og 2 andre må have reddet sig på anden vis, mens 4 druknede, for i alt reddedes 10 mand af besætningen og 1 passager.

Efter ulykken kom de første forulykkede hjem til Esbjerg, mens kaptajn Lauritzen lå syg i Middlesbrough