Ariel 1897 Traneholm

Skift til: navigering, søgning

26. feb. 1897 Ariel[redigér]

Det hollandske dampskib Ariel/Ariël med kaptajn J. Bakema var på vej fra Amsterdam til København og Danzig med stykgods, heriblandt kaffe, ris, ost, cigarer, kakao, papir, alkohol, samt jernbaneskinner, da det den 26. februar 1897 kl. 20 i en sydvestlig storm og tåge strandede på yderste revle ud for Traneholm på Bøvling Klit nord for Thorsminde, forårsaget af uformodet strømsætning i forbindelse med stormende og usigtbart vejr, så at Bovbjerg Fyr ikke observeredes.

Af den 14 mand besætning reddede 4 sig i land samme aften i egen båd og de 10 bjærgedes næste dag af redningsbåden fra Thorsminde.

Selvom skibet fyldtes med vand blev det først 31. august opgivet som vrag.

Der afholdtes strandauktioner 24. marts, 17. juni og 19. august over den kostbare ladning til stor skade for egnens købmænd, der i flere år efter led derunder, da alle folk havde forsynet sig rigeligt.

Bjærgningsdamperen Ægir dykkede sommeren 1899 på vraget, men den 17. juni ved middagstid, da den var godt fyldt op med jernbaneskinner, blæste det op og søen blev urolig, så Ægir stødte mod vraget og fik en så betydelig læk i bunden, at besætningen så sig nødsaget til at sætte den ind på land ved Thorsminde så hurtigt som mulig for derved at undgå, at skibet sank ude på dybt vand.