Arktis Queen 1999 Vestlige Indiske Ocean

Skift til: navigering, søgning

9. juli 1999 Arktis Queen[redigér]

Fragtskibet Arktis Queen med kaptajn N. Christoffersen, maskinmester Henrik Nielsen og 6 filippinske søfolk var på vej fra Singapore til Réunion øst for Madagaskar med trælast, da det i dårligt vejr natten til den 9. juli 1999 kæntrede og sank i det vestlige Indiske Ocean.

Kort efter midnat forskubbedes den fastsurrede dækslast sig ud over styrbord side, men hang stadig delvis fast så skibet fik slagside, hvorfor kaptajnen gav ordre til at pumpe ekstra vand i bagbords ballasttanke, men da en sø senere frigjorde dækslasten fik skibet hurtigt 40° slagside til bagbord og kunne ikke rettes op.

Kl. 3 (lokal tid?) kaldtes nødsignal til skibet 'ALS Endeavour', som lå i en afstand af 20 km og kunne se skibet på radaren. En halv time senere meldtes, at en del af besætningen var gået i redningsbådene. Kl. 6.30 reddedes 3 filippinske overlevende, mens en 4. iført redningsvest forsvandt i bølgerne. Først ved 17-tiden lykkedes det at finde og redde den 44-årige danske maskinmester fra en redningsflåde i hajfyldt farvand.

ALS Endeavour bragte efter nogle dage de overlevende til Port LouisMauritius.