Box 1853 Slettestrand

Skift til: navigering, søgning

ca. 29. sep. 1853 Torup Strand[redigér]

Den ny pommerske brig Box var afsejlet fra hjemstedet Stettin lastet med 8389 scheffel hvede og 2½ ton korender og betalte 23. september 1853 øresundstold, hvorefter der forsattes mod London (og muligvis Bristol), men under orkanagtig storm af vestnordvest ca. 26. september fik den lastforskydning og måtte med kappede master ankre i bunden af Jammerbugt.

Fra Torup Strand roede kontrollør Koefoed og forbjerger Holm med mandskab ud i 2 både og tilbød deres hjælp, men skipper F.W. Wiencke ville på sin første tur med det nye skib ikke landsætte og i stedet forsøge at nå til Norge med nødrigning.

30. sep. 1853 Slettestrand[redigér]

Den 30. september kom skibet i drift østover, formentlig fordi ankerkæden var sprunget, og ud for Svinkløv sås skibsbåden klar langs læsiden, hvorefter mandskabet forsøgte at gå ind ud for Slettestrands badehotel, men båden fyldtes på 2. revle.

Da man på land kun rådede over raketapparat kunne intet udrettes og alle 9 mand druknede.

Skibet fortsatte og strandede mellem Slette og Tranum strand med hul i bunden. Da vejret bedagede sig, kunne folkene sagtens have overlevet, hvis de var blevet ombord.

Skipperens lig inddrev ved Løkken.

Furreby kirkebog & avisartikler

Nyere avis