Brunla 1896 Lyngby

Skift til: navigering, søgning

Braemar jan. 1889 Norfolk[redigér]

Det skotske dampskib Braemar var på vej fra Dunkerque til North Shields i ballast, da det i starten af januar 1889 i tyk tåge kolliderede ud for Haisborough Sands med damperen Holmside, der var på vej fra Shields til London og som sank.

Der skibbrudne reddedes over på Braemar, som fik skadet stævnen og ankrede ved Yarmouth Roads.

Braemar april 1891 Brindisi[redigér]

Damperen Braemar sejlede med trælast bestemt for Gallipoli på indersiden af den italienske hæl, men strandede i Otrantostrædet nær Brindisi.

Skibet kom fri og en dykker stoppede lækagen, hvorefter der fortsattes til Brindisi.

Skibet solgtes 1894 til Norge og omdøbtes Brunla.

Brunla 16. april 1896 Lyngby, Hvidbjerg[redigér]

Det norske dampskib Brunla var på vej fra Spanien til København til hjemstedet Moss lastet med vin og sydfrugter og havde undervejs været i engelsk havn for at laste kul, men kolliderede 16. april 1896 kl. 8 i tæt tåge ved Thykysten ¾ sømil ud for Lyngby nord for Lodbjerg Fyr med dampskibet Gøta af Gøteborg.

Nogle kystfiskere hørte ulykken og roede hastigt hen til ulykkesstedet, hvor det norske skib var sunket ned med agterenden og dets 12 mand besætning allerede var taget ombord i den svenske damper. Fiskerne fik af den norske skipper tilladelse til at bjærge hvad de ville og den ene af fiskerbådene returnede for at tilkalde bjærgningsdamperen Vestkysten fra Thyborøn Kanal.

Imidlertid kom Brunlas kaptajn og maskinmester tilbage, og straks efter at sidstnævnte havde været nede i skibet, og de to mand havde forladt det igen, sank det. Skibet havde da i ca. 5 timer holdt sig flydende i næsten uforandret stilling, så fiskerne mente sænkningen kunne have været undgået.

Der blev ikke afholdt søforhør i Danmark.