Christiena 9. aug. 1918 Vestmannaeyjar

Skift til: navigering, søgning

13. okt. 1916 Vangså i Thy[redigér]

Groninger-tjalken Christiena med kaptajn A. Bloemker (sikkert i familie med ejeren Jan Bloemker) var på vej fra Norrsund (Norrsundet?) nord for Stockholm til Groningen i Holland med trælast og havde 6. oktober passeret Thyborøn, men kæmpede flere dage i Nordsøen med hårdt vejr, hvorved dæksladningen skyllede over bord, storsejlet blæste bort og klyverbommen brækkede af.

Sidst på dagen den 11. oktober ankredes op ca. 30 km fra Jyllands kyst og nødsignal afgaves, men stormen tiltog og næste morgen kunne ankeret ikke holde og skibet gik i drift nordover, indtil det den 13. oktober kl. 6.30 strandede ud for Vangså i Thy. Den forkomne 4 mand besætning bjærgedes ved 8-tiden i land med redningsstolen fra raketstationen i Vangså.

Jernskibet stod så tæt på kysten, at man senere kunne gå tørskoet ud til det. Det blev 24. maj 1917 bragt flot af Svitzers bjærgningsdamper Viking og bugseret til Frederikshavn, for reparation. Skibet solgtes til Ålborg for 40.000 kr.

9. aug. 1918 Vestmannaeyjar[redigér]

Skibet var med kaptajn N.C. Strømberg på vej fra Halmstad i Halland lastet med træmasse bestemt for Eskifjörður i Østisland og sejlede via Vestmannaeyjar, hvor der vest for øerne den 9. august 1918 kl. 16 toges lods ombord, for at gå ind i havnen.

Imidlertid brækkede den bagerste sidekøl og umuliggjorde styringen, så ved indsejlingen til havnen grundstødte skibet på et rev og ved højvande 3½ time senere kom det helt op på revet. Skibet blev vrag.