Helle 1950 Nordøstdjurs

Skift til: navigering, søgning

En 2-mastet kvase, som ombyggedes med hjælpemotor og blev fiskekutter, hed Elna og var hjemmehørende i Esbjerg, da den i 1936 var ude for 2 ulykker, først den 9. marts ved 8-tiden, da en mand faldt overbord og druknede i Nordsøen. Han fandtes livløs filtret ind i vodtovet, da man efter opgivet eftersøgning trak det ind.

Elna 27. okt. 1936 Rindby[redigér]

Den 27. oktober 1936 kl. 18.45 befandt skibet sig nord for Søren Jessens Sand i stormende kuling fra nordvest, da en sø slog døren til motorrummet ind og fyldte det med vand, hvorved motoren gik i stå, samtidig med at roret ødelagdes. En ½ time senere observerede strandvagten på Fanø første gang nødblus fra skibet.

Skibet drev med udkastet anker syd over Søren Jessens Sand og endte med at strande kl. 22.45 ud for Rindby.

I stormen måtte redningsbåden fra Rindby give op og redningsbåden fra Esbjerg mistede sin fører, som skylledes overbord, men det lykkedes dog sidstnævnte båd at redde skibets 4 mand besætning i land kl. 23.50.

Den 21. november blev skibet ved højvande slisket fri af Svitzers redningsdamper Bjørn og bragt ind til Esbjerg.

Helle 20. april 1950 Norddjurs[redigér]

I 1938 blev skibet uden motor solgt billigt til en mand fra Randers og trukket/sejlet til Randers eller Hadsund, hvor det sattes i stand og fik navnet Helle.

På vej fra Mariager til Augustenborg lastet med cement kolliderede skibet 20. april 1950 ved 22-tiden i stille klart vejr i Kattegat med et andet motorskib fra Hadsund kaldet Valkyrien.

Valkyrien fortsatte uden synlig skade, men Helle sank 2 sømil nordøst for GjerrildNorddjurs og dens 2 mand besætning roede selv i land.