Ingeborg 6. feb. 1915 Hals Barre

Skift til: navigering, søgning

5.-6. feb. 1915 Ingeborg[redigér]

Galeasen Ingeborg med skipper Johannes Petersen var på vej fra Lybæk til Ålborg lastet med 80 ton gips, da den i indsejlingen til Limfjorden syd for Hals Barre Fyr grundstødte på Korsholm, hvilket kan være sket allerede den 5. februar 1915 ved 20-tiden, da der var temmelig hårdt vejr, men intet observeredes fra fyret og ulykken opdagedes først 6. februar ved 8-tiden af den indkommende rutebåd Aalborghus, der sendte en båd over mod vraget, hvor kun masterne og toppen af kabyssen ragede op over det frådende hav. En enkelt gang kom man så nær på, at hjerteskærende råb om hjælp hørtes, men man opgav at gøre mere.

I stedet varsledes lodsbåden, som sammen med en anden båd sejlede ud, men de kunne heller ikke komme helt tæt på galeasen, hvor der sås 2 mænd fastsurrede til stormasten, hvor nødråbene tilsyneladende var ophørt.

Længere op ad formiddagen kom flere fiskerbåde ud, som ved 13-tiden kunne meddele, at mandskabet var forsvundet, formentlig skyllet overbord og druknet. Ligene var et par dage senere endnu ikke fundet.