Josephina 1901 Samsø

Skift til: navigering, søgning

13. nov. 1901 Josephina[redigér]

Den svenske skonnert Josephina/Josefina afsejlede 12. november 1901 om morgenen fra hjemstedet Halmstad med trælast bestemt for til Århus, men i løbet af dagen blæste det op til storm af sydøstlig, så sejlene rebedes og der forsøgtes at ankre ved Samsøs østkyst ud for Nordby. Men ankeret kunne ikke holde og skibet drev om natten ved 1-tiden ind på østerstranden. Da skibsbåden blev sat i vandet sloges den bort af en sø.

Ud på morgenstunden bjærgede styrmand Oscar Olson sig i land efter at have arbejdet sig over de udskyllede trælast og nåede frem til N. Printz' gård Sølyst, hvorfra der sendtes bud efter hjælp fra Nordby. Blandt de ankomne var den 58-årige skipper Søren P. Degn, som ved 6-tiden nåede ud til vraget, der lå ca. 20 meter fra land, og fik bjærget den helt forvildede ungmand ned fra masten og i land.

Redningsmanden gik igen ud 2 gange for at lede efter skipperen, som imidlertid var omkommet af kulde, da han ikke havde haft olietøj på som de andre. Skipperens lig drev i land dagen efter. Han hed B.E. Andersson og efterlod sig hustru og 8 børn.