Margrethe 1920 Haugesund

Skift til: navigering, søgning

Rotterdam 23. marts 1918 Klitmøller[redigér]

Den hollandske stålaak (eller skonnert) med hjælpemotor Rotterdam var med skipper G.R. Bok/Bock på vej fra hjemstedet Rotterdam til Malmø med 40.000 bundter tøndebånd og anden trælast, men mistede under storm hele sin rigning og ankrede 23. marts 1918 om morgenen ud for Klitmøller.

Klitmøllers ny motorredningsbåd gik ud, men kun den schweiziske forretningsrejsende Oscar Ullmer, der var med som passager, ville med ind og efterlod sig en mængde bagage på skibet. Han indlogerede sig på hotel Klitrosen inden hans videre rejse mod Stockholm.

Rotterdam 25. marts 1918 Svinkløv[redigér]

Skibet toges på slæb efter en anden formentlig hollandsk 3-mastet motorskonnert, men trossen sprang og det strandede 25. marts kl. 6.30 ud for Svinkløv.

De 4 tilbageværende reddedes samme dag ind af redningsbåden fra Slettestrand.

Efter at 5.000 bundter tøndebånd var bragt i land blev skibet 30. marts om morgenen taget af grunden af Svitzers bjærgningsdamper Ægir.

Margrethe 2. nov. 1920 Utsira ved Haugesund[redigér]

I kort tid blev skibet hjemmehørende i Ålborg, men solgtes samme år til Sverige.

Skibet var på vej fra Tyne til Gøteborg i ballast, da det under sydøstenstorm fik svære skader og måtte søge norsk nødhavn og slæbtes 2. november 1920 fra Utsira ind til Haugesund, hvor det kondemneredes.