Mobil 1894 Gammel Skagen

Skift til: navigering, søgning

2. jan. 1894 Mobil[redigér]

Den forpommerske skonnertbrig Mobil med skipper J.G. Kraft var på vej fra Grangemouth til hjemstedet Stralsund lastet med stenkul, men sprang læk og var overiset, da den 2. januar 1894 kl. 10.30 blev opdaget i stiv kuling af østnordøst styre mod land ud for Gammel Skagen, hvor den kl. 10.45 landsattes 1 km øst for redningsstationen og kom til at stå på ydersiden af 3. revle med forskibet under vand rettet mod syd, så de 6 ombordværende måtte søge tilflugt i agterskibet.

Næppe var redningsbåden fra Gammel Skagen nået ud og havde opnået forbindelse med en line førend 3 mand med redningsbælte sprang i vandet og med besvær reddedes, men linen til skibet brækkede. Med kastedræg opnåedes igen forbindelse og 2 mand haledes i båden, men en svær brodsø brækkede 4 af bådens år og skyllede den sidste mand overbord, men til alt held havde han line om livet og kunne hurtigt hales ombord i redningsbåden, der nåede i land kl. 11.30.

Kort efter sank skroget helt under vand og masterne faldt.

Strandingen skete under et byrådsvalg og da redningsfolkene kom tilbage var stemmetællingen allerede igang, så der krævedes omvalg, ellers ville man gå til ministeriet.