Ramona 2012 Limfjorden

Skift til: navigering, søgning

Maria H. maj 2002 Trent-floden, Keadby[redigér]

En i Vesttyskland bygget 75 meter lang coaster ved navn Maria H. ejedes af Klaus Hülsermann-rederiet i Dinslaken i Ruhr-distriktet, som havde samarbejde med Rhenus Maritime Services i Duisburg. Trods lodshjælp påsejlede coasteren i maj 2002 en jernbanebro over Trent-floden ved Keadby i Lincolnshire under indflydelse af tidevand, hvorved masten og førerhuset beskadigedes.

Skibet solgtes i maj 2008 til Ronja Marin i Pargas ved Turku/Åbo i Finland og omdøbtes Ramona, som er registreret i MariehamnÅlandsøerne og drives af Rauma Shipping i den vestfinske by Rauma.

Ramona 28. marts 2012 Limfjorden, Ålborg[redigér]

Ramona gennemsejlede tidligt om morgenen den 27. marts 2012 Limfjorden i vestgående retning med 4 mands besætning og en lods ombord for at losse sin last i Skive. Returrejsen i ballast den følgende dag 28. marts var pga. mindre dybgang uden lodspligt og der aftaltes med brovagten på jernbanebroen over Limfjorden i Ålborg en gennemsejling kl. 22.26.

Et tog var netop passeret over jernbanebroen, som ikke nåede op til aftalt tid og i mørket havde brovagten svært ved at bedømme skibets fart, som derfor for sent varsledes om at tage farten af, som var 5 knob plus medstrøms 3 knob, med resultat at skibets forstævn stødte ind i broens åbningsklap, der led betydelig skade, hvorimod skaderne på skibet var begrænsede.

Reparationen af broen indebar afmontering af en 400 ton kontravægt og varede i over et år, inden togtrafikken i april 2013 kunne genoptages. Rederiet blev i 2014 dømt til at betale 4 millioner i erstatning til Banedanmark, som samlet led tab på 46 millioner kr.

Nyere avis