Vesta 1889 Kap Horn

Skift til: navigering, søgning

ca. juni 1889 Vesta[redigér]

En engelsk-bygget bark var hjemmehørende i Barcelona og fra 1879 i Altona, hvor den under navnet Justine Helene i 1882 var en tur til Adelaide i Australien. I 1888 solgtes skibet til O. Hirth i Kolding og omdøbtes Vesta.

I 1889 var skibet med 12 mand besætning, hvoraf en del var sønderhoninger, deriblandt skipper Mads M. Brinch og hans søn Jes, en tur til Ecuador på Stillehavskysten, hvor alt var vel 23. marts, da skibet afsejlede fra Guayaquil til den nordligere liggende by Esmeraldas, for at kompletterede lasten til Europa.

Den 1. juni 1889 afsejlede skibet fra Esmeraldas mod Hamborg, men borteblev og der hørtes aldrig mere fra det sporløst forsvundne skib. Der meddeltes dog i januar 1890, at skibet var brændt og forladt af sin besætning i Atlanterhavet, men den efterretning viste sig at være en forveksling og en fejl.

I marts 1890 var skibet endnu opført i Lloyd's Register over savnede skibe og man antog derefter, at det var forlist og hele besætningen omkommet. Et gæt var at det måtte være forlist ved Kap Horn.