Wilhelmine 1873 Biscayen

Skift til: navigering, søgning

13. okt. 1867 Bragerne / Klim[redigér]

Den ny forpommerske skonnert Vilhelmine/Wilhelmine med skipper F. Leplow var på vej fra Riga til London lastet med havre, da den 13. oktober 1867 indstrandede stødte på Bragerne ved Lild Strand, ligesom den skotske skonnert Cherub, men sidstnævnte kunne kort efter ubeskadiget tages af grunden.

Derimod brækkede Wilhelmine roret og fyldtes med vand, men efter der var bjærget af inventar og ladning, drev skibet sidst i oktober videre østpå ind på Klim strand. Først meldtes om intet menneskeliv at beklage, men da det var inddrevet til Klim fandtes i lastrummet liget af en sømand i stærkt forrådnet tilstand, som antagelig af en styrtsø var kastet ned gennem storlugen.

Der afholdtes strandauktion 28. oktober over ca. 600 tønder havareret havre, 26. november over vraget og 3. december over takkelage og ca. 350 tønder ubeskadiget havre. Vraget solgtes til L. Gjørup i Thisted og blev genopbygget.

4. feb. 1873 Biscayen[redigér]

Wilhelmine var med skipper P.C. Poulsen på vej fra Larache i det nordlige Marokko til Falmouth i Cornwall lastet med bønner, men under en orkan i den nordlige del af Biscayen kappedes rigningen og den 4. februar 1873 blev besætningen optaget af skibet Selina og senere landsat i Bilbao.

Vraget observeredes 15. februar i den sydlige del af Biscayen af den svenske damper Tyr, som 20. februar ankom til Valencia og 18. februar af damperen Bergen, som noget senere ankom til Istanbul/Konstantinopel.