Brig 1888 Bjerregård

Skift til: navigering, søgning

23. nov. 1888 Bjerregård

Et større ukendt skib med trælast, formentlig en brig, indstrandede 23. november 1888 kl. 11 under en stærk pålandsstorm med bunden i vejret og uden levende folks medfølge i P. Chr. Dahls strandlen ved BjerregårdHolmsland Klit, vistnok ikke langt nord for Nymindegab.

Da vejret næste dag bedredes og det var muligt at komme ud til skibet, viste det sig, at der var slået hul i bagstævnen og ladningen bestod af brædder. Efter at have forstørret det udvendige hul og dannet en åbning indvendig blev der bjærget ca. 50 tylt brædder og da derved fremkom fornøden plads, blev der foretaget en omfattende undersøgelse, såvel for som agter i skibet, men trods al flid fandtes hverken papirer eller klædningsstykker, ligesom der ej heller var spor efter navnebræt eller deslige, så skibets navn og hjemsted forblev fuldstændig ukendt.

Skibets køl målte ca. 29 alen (17.5 meter) og efter nogle inddrevne genstande at dømme var det en brig.

Der afholdtes 22. december strandauktion lidt syd for Nymindegab Kro over 288 tylter brædder i forskellig størrelse, en del spaltede brædder og selve skibsskroget, som det på auktionsdagen henlå på stranden.