L 48 Sydengland 1917

Version fra 10. feb 2017, 06:14 af Hp (diskussion | bidrag) Hp (diskussion | bidrag)
(forskel) ←Ældre version | Nuværende version (forskel) | Nyere version→ (forskel)
Skift til: navigering, søgning

Nyt zeppelinertogt til England

En zeppeliner skudt brændende ned
London, 17. juni

Officielt meddeles søndag:

Tidligt i morges nærmede nogle fjendtlige luftskibe sig øst- og sydøstkysten. Ved 2-tiden i morges kom 10 luftskibe en kort strækning ind over land, idet det ene krydsede kysten af Øst-Angeln, mens det andet nogle få minutter kom ind over Kent. Det sidste kastede bomber, hvorved blev anrettet nogen skade. Der udbrød en brand i en kystby.

Senere blev et zeppelin-luftskib skudt brændende ned.

Gaderne er overstrøede med glasskår

Reuters Bureau meddeler et telegram fra en by på sydøstkysten, hvori meddeles om zeppelintogtet:

Hovedgaderne er overstrøede med glasskår. Den første eksplosion fandt sted kl. 2 i morges. Der udbrod brande, som man dog snart var herre over. Foruden butikker på hovedgaden har flere private boliger taget skade.

Hele besætningen omkom
Berlin, 17. juni

Admiralstaben melder søndag aften:

En af vore marineluftskibs-eskadrer under ledelse af korvetkaptajn Viktor Schütze angreb med observeret godt resultat vigtige fæstninger i Sydengland. Luftskibene måtte bestå forbitrede kampe med engelske sø- og landstridskræfter og 1 sås brændende at styrte ned i søen, hvorved den nævnte kaptajn fandt heltedøden tillige med hele besætningen. De øvrige luftskibe vendte tilbage i god behold.

Den engelske befolkning kræver gengældelsestogter mod tyske byer

Tyske byer skal angribes uophørlig af de allieredes flyvere.
London, 17. juni

Under et under Lordmayorens forsæde afholdt stærkt besøgt møde i Londons Opera vedtoges det at kræve af regeringen, at den straks skal slå ind på at foretage uophørlige angreb på tyske byer som gengældelse for mordene på uskyldige kvinder og børn ved de tyske lufttogter mod åbne byer.

Medlem af Underhuset Peto erklærede, at England og Frankrig i fælles stab måtte foretage gengældelsestogter.

Et andet medlem af Underhuset, Brookes, udtalte, at gengældelsen måtte udføres i største målestok for at blive virksom. Mayoren i Poplar erklærede, at han kom lige fra kisterne med de små børn, der var bleven myrdede i Poplar. Børnenes slægt råbte på gengældelse.

Noter

Luftskib L 48.

Ribe Stifts-Tidende 18. juni 1917. [1]