Tysk vandflyver 14. juli 1937 Femern Bælt

Skift til: navigering, søgning

14. juli 1937 Femern Bælt

En vandflyver fra den tyske luftmarines flyveskole ved Damgarten-Pütnitz i Forpommern lettede 14. juli 1937 ved 14-tiden sammen med flere andre fly og fløj til Kiel, hvorfra den straks returnerede sammen med et andet fly. Ved 15.30-tiden fik flyet pludselig problemer og styrtede ned fra ½ km højde i Femern Bælt omtrent midtvejs mellem Rødbyhavn og Femern.

Ulykken observeredes bl.a. af brødrene Hansen fra Kramnitse i fiskerbåden Haabet, som efter ½ time ankom til ulykkesstedet vejledt af et andet fly, som kredsede over stedet, og reddede flyets observatør, der alvorligt såret svømmede mellem vragresterne. Han havde i mellemtiden ikke set spor til piloten, som var forsvundet under nedstyrtningen og måtte være druknet.

Den overlevende 22-årige obergefreiter Thielmann/Thielemann, som havde sår i hovedet, et par brækkede ribben, kvæstet skulder og hjernerystelse blev i Rødbyhavn tilset af en læge og indlagdes på Rødby sygehus, hvorfra han et par uger senere udskrevedes. Han kendte ikke navnet på den ca. 20-årige pilot og kunne ikke oplyse flyets nummer.