Vi smider ikke det skidne vand væk

Version fra 17. jan 2024, 15:52 af Tdn70 (diskussion | bidrag) Tdn70 (diskussion | bidrag) (Oprettede siden med " 86-årige kategori:Kresten Petersen, kategori:Mellemdammen 19, kan lørdag fejre 50 års jubilæum som selvstændig manufakturhandler. Vel at mærke er han i s...")
(forskel) ←Ældre version | Nuværende version (forskel) | Nyere version→ (forskel)
Skift til: navigering, søgning


86-årige Kresten Petersen, Mellemdammen 19, kan lørdag fejre 50 års jubilæum som selvstændig manufakturhandler. Vel at mærke er han i stand til at fejre dagen i fuld vigør, idet han i kompagni driver forretningen med sin datter og svigersøn, Else og Jes Havemose, og Kresten Petersen beskæftiger sig stadig med alle gøremål i den 350 kvm store forretning, som ”Standard” efterhånden har udviklet sig til.


Da Kresten Petersen sammen med sin hustru, Anna, kom til Ribe i 1928 var der tre manufakturhandlere i byen, men de gik alle efter hans opfattelse skidt. – Når indehaverne havde lidt penge i kassen, syntes de, der var råd til at tage til Esbjerg. Vi har altid haft det princip, ikke at smide det skidne vand væk, inden vi havde noget rent, og det har vi klaret os godt på, siger Kresten Petersen, der startede under yderst beskedne former i en butik på 20-30 kvm, da han sammen med hustruen kom hertil.


Hans nu afdøde hustru, Anna Petersen, var i øvrigt et stort aktiv i forretningen, hvor hun altid var vellidt blandt kunder for sin hjælpsomhed, men den gamle forretningsmand mener dog ikke, at hun ville have syntes om kundebetjeningen, som den foregår nu om stunder.


I det hele taget har Kresten Petersen ikke den store tiltro til, at forretningsverdenen går nogen særlig givtig fremtid i møde. Krisen fra trediverne vil komme tilbage måske nok i en noget anden form, men alligevel nok til, at de vestlige lande for alvor må til at indskrænke, mener han.


– De små butikker, der skyder frem nu om dage her i Ribe, går ned lige så hurtigt, som de kommer, siger Kresten Petersen, der samtidig påpeger, at bankerne rask væk låner folk penge på deres glatte ansigt i modsætning til før i tiden, da der måtte anderledes garantier til for at få støtte fra pengeinstitutterne.


– Min kone og jeg har altid været klar over, at det drejer sig om at have kundernes tillid, og vi har aldrig haft vrøvl på det punkt, siger Kresten Petersen, der henviser til, at mange tidligere ripensere besøger butikken, når de vender tilbage for at besøge familie og venner, og det betragter den 86-årige som en stor tillid.


Noter[redigér]

Ribe Folkeblad fredag d. 27. oktober 1978