Alabama 1904 Stornoway

Skift til: navigering, søgning

13. nov. 1904 Christiania[redigér]

DFDS-dampskibet Alabama havde 13. november 1904 i havnen Christiania en mindre kollision med motorskibet Frank af Fredrikstad, men forblev tilsyneladende uskadt.

30. dec. 1904 Stornoway, Ydre Hebrider[redigér]

Med kaptajn R.L. Gøtsche afsejlede skibet 5. december 1904 i ballast fra København mod Baltimore, men fik i hårdt vejr skader på dæk og akselledningen og søgte 19. december nødhavn i Stornoway i de Ydre Hebrider.

I havnen var skibet fortøjet med 2 ankre, men under storm natten til 30. december, som drejede fra vestsydvest om i nordnordøst, sprang ankerkæden, så skibet kom i drift og ramte midtskibs en klippe, så vandet i løbet af dagen fyldte maskin- og fyrrum, og dernæst de forreste rum, mens skibet lagde sig om på styrbord side.

Af den 34 mand besætning forlod de 31 skibet om aftenen, mens styrmanden og 2 mere ventede indtil kl. 1 om natten, da det væltede helt om på siden og efterhånden gled af grunden, så det om morgenen også lå med agterskibet under vand.

Svitzer-damperen Viking og en svensk kollega opgav efter 3 måneder bjærgningen og vraget solgtes 2. maj 1905 på auktion for ca. 8800 kr.

Vraget befinder sig vistnok endnu i havnen i Stornoway og ikke ved Point-halvøen, som vistnok er fejl angivet.