Arne 1957 Brighton

Skift til: navigering, søgning

24. aug. 1957 Arne[redigér]

Den 8 meter lange ældre motoryacht eller lystkutter Arne afsejlede 5. august 1957 fra Svanemølle Havn med den 47-årige ejer Axel Martin Jensen fra Nørrebro og 2 yngre bekendte mod Sydafrika, hvor de ville søge arbejde, men han blev under storm i den Engelske Kanal 24. august 1957 om eftermiddagen stærkt søsyg og ville i land.

De søgte derfor ind mod nogle fyr ved den engelske sydkyst 3 sømil borte og antog for at være Portsmouth, men det viste sig at være Saltdean øst for badebyen Brighton i East Sussex.

Pga. fejltagelsen var man ikke opmærksom på nogle klipper hvorpå der grundstødtes, så yachten fyldtes halvt med vand, motoren stoppede og sejlene flængedes. Med lygter signaleredes efter hjælp, men hverken 2 redningsbåde fra land eller en marine-helikopter kunne yde hjælp i det hårde vejr.

Senere drev yachten ind på et rev og sloges helt i stykker. Da redningsvæsenet forsøgte at skyde en line ud til vraget kunne ingen får fat i den, men ejeren Axel Jensen faldt i vandet og fik fat i en anden line, hvormed han blev trukket i land og det blev hans redning.

Derimod blev den 27-årige Svend Aage Jensen og den 24-årige Ove Jensen antagelig skyllet overbord og druknede. Der var noget mystik om forliset, for Axel Jensens familie i København havde ikke fået besked om den planlagte lange tur og alle 3 hed Jensen til efternavn var ikke i familie med hinanden.