Bodil 1938 Baleariske Hav

Skift til: navigering, søgning

22. juli 1938 Bodil[redigér]

D/S Vesterhavet-dampskibet Bodil med kaptajn H.M. Christiansen var under den spanske borgerkrig på vej fra Danzig til La Nouvelle (?) lastet med kul og befandt sig 21. juli 1938 ved 15-tiden i det Baleariske Hav øst for Barcelona, da det opdagedes af et fly fra de spanske Franco-tropper, som i flere omgange kredsede rundt om skibet.

Med signalflag viste skibet sin destinationshavn og flyet afgang blinksignaler, der ikke blev forstået. Da flyet derpå begyndte at beskyde skibet med maskingeværer og kastede 6 mindre bomber på for- og bagdæk, begav besætningen sig i bådene. En matros blev lettere såret, formentlig af en træsplint. Da bådene havde fjernet sig 100 meter fra skibet blev der fra flyet med et par minutters mellemrum kastet 2 svære bomber, som fremkaldte voldsomme eksplosioner på skibet. Umiddelbart efter, kl. 16.30, krængede skibet over og sank i løbet af ca. 1 minut.

Den britiske krydser HMS Shropshire kom kl. 16.50 hen til bådene og optog såvel besætning og både, der blev landsat i Marseille.