Brugerdiskussion:Hp

Skift til: navigering, søgning

Hej igen @Hp - det piner mig, at jeg ikke har læst dit svar før nu - beklager det er gået helt hen over hovedet på mig....

Det er lidt forvirrende, at Ribe Wiki dækker andre ting, end Ribe.

Jeg går nu i gang med at dele det lidt mere logisk op - håber ikke jeg fornærmer det for voldsomt. Min plan er at flytte indholdet fra www.ribe.nu over på denne side, så jeg kan lukke den del ned.

På forhånd undskyld, hvis jeg har trådt dig for voldsomt over tæerne - jeg havde ikke set dit svar og troede at du var stoppet med at vedligeholde siden.

Mvh. Thomas Nielsen

Hej Thomas, som du har opdaget har min indsats på Ribewiki længe været i dvale og det er fordi jeg har haft travlt med forbedringer af Vragwiki, hvor jeg bl.a. har fået popup-vinduerne til at virke og mange stednavne har fået tilføjet skrivemåder på andre sprog. Når Mediawiki version 1.41 er klar skal der opgraderes. Den slags arbejde hader jeg ærlig talt, men det er højst nødvendigt. På Ribewiki havde jeg glemt at tilføje effektiv spamfilter, så en overgang var der mange ubudne gæster. På Vragwiki har jeg haft andre problemer. Google var ellers klart min foretrukne søgemaskine, men uanset hvad jeg har forsøgt vil den nu kun indeksere en lille del af databasen, hvorimod det hele kommer med ved Bing. På det seneste er databasen blevet helt umulig at redigere i pga. af en uforklarlig runtime-error.
Det kunne være hyggeligt at få en snak med dig om Ribewiki's (og ribe.nu's) fremtid.


Hej @Hp - er du atkiv? Har du en plan for dette? Jeg er forholdsvis ny og har skrevet lidt på Wikipedia og lagt Ribe billeder op på Wikimedia Common. Men måske jeg bruger min kræfter forkert.... Pft. Thomas Dahlstrøm Nielsen

Hej Thomas og tak for henvendelsen. Ribewiki har i 12 år stort set været et måske lidt for nørdet enmandsprojekt. Siden omkring 2014 har jeg taget emner op af mere bred og forhåbentlig international interesse, startende med luftskibe, dernæst fly, så skibe og nu igen fly. Inden længe har jeg gennemgået alle Flyvevåbnets ulykker. Det er stadig kun en hobby, men da det ikke går så godt i mit taxafirma ville jeg gerne arbejde mere professionelt med noget som dette og jeg forsøger derfor snart for første gang at få økonomisk hjælp fra en fond.
For at gøre det mere attraktivt for nogen som dig at deltage ved jeg godt at brugergrænsefladen i mediawiki-softwaren skal forbedres, men det er temmelig udfordrende hver gang softwaren skal opgraderes, så de sidste par år har jeg for eksempel haft problemer med uploadede billeder. Derfor foretrækker jeg også selv commons, trods copyright-regler.
Jeg vil gerne sikre mit hidtidige arbejde på Ribewiki for fremtiden og det har topprioritet. Det er min plan på en eller anden måde at opdele wikien i 2 (eller oprette en ny), så lokal information bevares, mens national og international interessant information opprioriteres. Jeg synes dog at Ribewiki er et meget godt navn for begge, så den plan venter på jeg får bedre tid og råd.
En stor forhindring for det videre arbejde er dansk fonds-lovgivning som ikke tillader økonomisk støtte til enkeltpersoner, så jeg efterlyser en Nobelpris for kulturformidling på nettet eller digital omstilling, som det her jo i virkeligheden er.
Venlig hilsen Hans Peter Kjær - Hp (diskussion)