Caroline Mærsk/Ben Brush 12. april 1942 Vestlige Sydatlant

Skift til: navigering, søgning

12. april 1942 Caroline Mærsk / Ben Brush[redigér]

Mærsk-partrederi/interessentskab motortankskibet Caroline Mærsk blev under besættelsen i april 1940 oplagt i Jacksonville, Florida, men overtoges 30. marts 1941 af War Shipping Administration for US Maritime Commission, som i Panama registrerede det under navnet Ben Brush, hvorefter det i Jacksonville 23. juni 1941 bemandedes og kom under bestyrelse af Standard Oil, New Jersey.

Skibet var på vej fra Aruba i Caribien til Buenos Aires med olielast og befandt sig ca. 100 sømil nordøst for Natal i Brasilien, da det 12. april 1942 kl. 19.20 sænkedes af en torpedo og kanonild fra den italienske ubåd Pietro Calvi med kaptajn Emilio Olivieri.

Efter torpederingen savnedes donkeymanden/pumpemanden Aage C.A. Albertsen fra Hornsyld, mens de øvrige 34 af besætningen reddedes.

Pietro Calvi[redigér]

Ubåden Pietro Calvi med kaptajn Primo Longobardo var natten mellem den 14. og 15. Juli 1942 sammen med den tyske ubåd U 130 i kamp med en allieret konvoj på vej fra Freetown til Storbritannien i den østlige Nordatlant syd for Azorerne beskyttet af bl.a. HMS Lulworth, som ramte ubåden med en dybdebombe, så den lækkede i forenden og måtte gå til overfladen for at overgive sig. I de følgende skyderier omkom 8 mand, deriblandt kaptajnen, og ubåden sank med et brag da en af dens egne torpedoer detonerede. Efter 4 timer reddedes 35 mand af besætningen, som kom i krigsfangenskab.