Jökulfell 2005 Norskehavet

Skift til: navigering, søgning

7. feb. 2005 Jökulfell[redigér]

Et køleskib, som i 1988 byggedes af Ørskov Christensens værft i Frederikshavn under navnet Nordland Saga til et skibsudlejnings-anpartsselskab i Frederikshavn med samme navn, men i forbindelse med firmaets frivillige likvidation i 2004 solgtes skibet til Difko Nord i København og indregistreredes på Isle of Man under nyt navn Jökulfell. Det fungerede også som almindelig stykgodsskib og chartredes af det islandske rederi Samskip med bemanding fra det estiske firma Tesma.

Skibet var på vej fra Liepāja i Letland mod Reyðarfjörður i Østisland lastet med ca. 2.000 ton stål og befandt sig 7. februar 2005 kl. 21 i hårdt vejr i Norskehavet 110 km nordøst for Færøerne, da lasten formentlig forskubbede sig og skibet fik slagside.

Ved midnat sank skibet pludselig på få minutter nogenlunde samtidig med bl.a. inspektionsskibet F359 Vædderen og redningshelikoptere indfandt sig.

Af den 11 mand besætning bestående af 8 estere og 3 russere, lykkedes redningshelikopterne at bjærge 5 overlevende og 4 omkomne iført overlevelsesdragter, som overførtes til F359 Vædderen, hvorimod man opgav at finde de 2 sidste. Inspektionsskibet landsatte dem efterfølgende vistnok på Færøerne.