Kategori:Ribe Diskontobank

Skift til: navigering, søgning

Banken blev oprettet d. 1. oktober 1855 og er Ribes ældste bank. Banken havde i sit første år til huse i hos direktør Peter Hansen Tvede i Ribe Hospital.


30. januar 1855 meddeler Ribe Stiftstidende, at 12 af byens ansete mænd har til hensigt at åbne en ny bank. Blandt de prominente navne næves Carl Ludvig Ferdinand Pontoppidan, Peter Hansen Tvede, rådmand - Balthazar Giørtz, købmand og Kolvig, konsul.


Men allerede i 1856 flytter banken ind i lokaler i Klubbens Hotel i Skolegade. Da Købmand Wilsleff overtager bogholderposten i i 1858, flytter kontorerne til hans ejendom i Sønderportsgade.


I 1866 bliver B. Th. Bøggild bogholder og man flytter endnu engang bankens lokaler til dennes ejendom, Vægtergade 1. (se også Sydjysk Landmandsbank)


I 1876 køber man ejendommen Torvet 7. Denne nedrives og en fuldstændig ny ejendom til bank opføres og tages i brug i 1877.


Banken vokser sig hurtigt til en sund forretning med udbytter på 10-12% i 1879-80.


Det er i disse år, at byen Esbjerg for alvor tager fart og efterspørgslen efter penge, til at bygge byen op er stor. Selv har byen ingen bank. Ikke alt er dog succes i Esbjerg og banken lider betydelige tab på sin forbindelse til Esbjerg.


I 1956 køber banken Von Støckens Plads 2, med henblik på at nedrive eksisterende bygning og genopføre en ny. Efter en del tovtrækkeri, lykkedes dette og banken flytter ind i de nye lokaler d. 6. november 1960.

[1]

Underkategorier

Denne kategori har kun den nedenstående underkategori.

B