M. Davidsen 1901 Hammerodde

Skift til: navigering, søgning

24. maj 1901 M. Davidsen[redigér]

Østbornholmske D/S rutebåden M. Davidsen med kaptajn E.H. Hansen afsejlede 24. maj 1901 kl. 14.15 på ruten Nexø til København og kunne undervejs pga. tåge ikke anløbe Gudhjem, hvor der i stedet opnåedes forbindelse med båd.

Allinge kunne heller ikke anløbes, men da skibet lidt før kl. 18 med langsom fart nærmede sig, hørtes Hammerodde Fyrs tågesirener ikke, formentlig fordi skibet lå for tæt under land. Da der pludselig sås klipper forude lagdes fuld kraft bak og da skibet var drejet noget om styrbord sattes fuld kraft frem. Men straks huggede det i grunden, blev læk, mistede skruen og drev i land.

Den 14 mand besætning og 13 passagerer bjærgedes i land med skibets egne både.

Svitzer bragte 2. juni skibet flot og til reparation i Helsingør, hvor det efter reparation en måned senere kæntrede i havnen pga. manglende ballast, så man igen måtte igang og det først stod færdig i september.

Skibet solgtes 1920 til Eimskip og omdøbtes Suðurland, der fungerede som damptrawler indtil 1935, da det solgtes til et andet selskab i Island, for at benyttes som hotelskib ved en sildeoliefabrik i Djúpavík i Reykjarfjörður i Nordvestisland, hvor skroget endnu lå 1981 som vrag.