Olga 1930 Ålesund

Skift til: navigering, søgning

23. dec. 1929 Shetlandsøerne[redigér]

Sletskonnerten Olga var fulgtes med den anden Thurø-skonnert Martin Nisson fra Sundsvall og skulle til KirkwallOrkneyøerne med trælast, men da den 23. december 1929 kl. 19.30 under orkanagtig sydøst-storm befandt sig 37 sømil vest for Sumburgh Head-fyret på sydenden af Shetlandsøerne ramtes den af en svær brodsø, som skyllede skipper S. Mauritzen overbord og anrettede store skader, så den ikke kunne styres og efterhånden fyldtes og flød på lasten.

Mandskabet søgte den 24. december mellem kl. 4-23 tilflugt i rigningen, men kunne da vejret bedredes flytte til kabyssen. Roret blev den 26. atter gjort brugelig, men søkort og kompas var væk.

3. jan. 1930 Fair Isle[redigér]

Den 3. januar om kom nogle fyr i sigte, antagelig fra Fair Isle halvvejs mellem Shetlands- og Orkneyøerne, men forsøg på at nå land mislykkedes.

Derimod opnåedes 4. januar om morgenen kontakt med Cuxhaven-trawleren Senator Mumsen og efter et par timer kunne besætning via en lodline evakueres over på trawleren.

7. jan. 1930 Ålesund[redigér]

Næste dag den 5. januar sattes 3 mand ombord igen og bugsering startede. Om natten sprang linen, men næste morgen opnåedes igen forbindelse med en line og den 7. januar indkom skibene til Ålesund i Norge.

Vraget blev solgt og anvendtes i Ålesund som pakhus.