Regina 1856 Husby

Skift til: navigering, søgning

10. nov. 1856 Hirtshals[redigér]

Den engelske fuldrigger Regina med skipper Alexander Robertson var på vej fra Port Talbot i Wales til Gøteborg lastet med jernbaneskinner og kul, men stødte 10. november 1856 på grund ved Hirtshals og kom igen flot.

11. nov. 1856 Nordsøen (ved Hanstholm?)[redigér]

Men skibet var læk og da vandet var steget op over dækket reddede den 8 mand besætning sig i en hækjolle og 10 minutter efter sank skibet (muligvis under Hanstedholm).

Mandskabet medbragte som eneste næringsmiddel kun nogle stumper beskøjter opblødt i søvand og tilbragte 3 dage på søen, hvor roret og 3 årer gik tabt, så kun den sidste åre var tilbage at styre med, da jollen den 13. november om aftenen nåede ind til Husby og kæntrede i den sidste brænding.

13. nov. 1856 Husby[redigér]

Omkring midnat natten mellem 12.-13. november døde 3 ombordværende, som om morgenen kastedes overbord og kort inden strandingen døde den 4. ved navn Antonio Lovell, som således kom død i land og 21. november begravedes på Husby kirkegård.

De overlevende var skipperen, styrmanden, kokken og en matros, hvoraf sidstnævnte fik koldbrand i fødderne og indlagdes på Ringkøbing Sygehus. De 3 øvrige afgik 17. november om aftenen med postvognen.

Husby kirkebog & avisartikler