Vera Elisabeth 5. juli 1918 Suðuroy

Skift til: navigering, søgning

Alma 6. okt. 1904 Nordsøen[redigér]

Bramsejlsskonnerten Alma var på vej fra Boulogne til Newcastle vistnok lastet med oliekager og befandt sig 6. oktober 1904 kl. 4 i Nordsøen under en vestsydvestlig storm med regn og hård sø, da en letmatros iført olietøj og træskostøvler faldt overbord fra undertopsejls-råen og druknede.

Med de førte sejl var det i mørket ikke muligt at vende skibet og foretage redning.

Alma 20. nov. 1916 Montrose i Skotland[redigér]

Skibet afsejlede 19. oktober 1916 fra Sævareid syd for Bergen lastet med 50 ton træmasse bestemt for Leith ved Edinburgh, men efter flere dages hårdt og kontrært vejr vendte skibet om og søgte 12. november nødhavn i Skudenes. Et par dage senere forsattes rejsen.

Ifølge bestikket førtes skibet i østsydøstlig storm mod Firth of Forth og 20. november kl. 5 ind i hvad man antog for at være strædet mellem landkendingerne Isle of May og Fife Ness nordfor, men straks grundstødte det og tog flere brådsøer over dækket, hvorved en matros skylledes overbord.

De øvrige 5 mænd af besætningen bjærgedes ved assistance af folk fra land. Det viste sig at skibet var strandet i Lunan-bugten syd for Montrose, omkring 50 km nordligere end antaget.

Skibet solgtes for 1.600 kr. til C. Mauritzen i Leith og istandsattes som motorskonnert med hjælpemotor og omdøbtes Vera Elisabeth.

Vera Elisabeth 5. juli 1918 sydøst for Suðuroy[redigér]

Motorskonnerten Vera Elisabeth fra Granton på sydsiden af Firth of Forth fungerede fra 21. september 1917 som armeret Q-skib, men led sin skæbne 5. juli 1918 på vej fra VágurSuðuroy til Aberdeen lastet med saltfisk, da det 100 km sydøst for Suðuroy blev skudt i sænk af den tyske ubåd U 60.

Alle ombordværende overlevede.