Winnie 1898 Harboøre

Skift til: navigering, søgning

Winnie 3. okt. 1898 Harboøre[redigér]

Det engelske dampskib Winnie med kaptajn Søren L. Nørby afsejlede 1. oktober 1898 fra Grimsby lastet med kul bestemt for Kronstadt, men grundstødte under vestsydvestlig kuling og tåge 3. oktober kl. 4.30 ved Harboøre.

Redningsbåden fra Flyvholm sendtes ud, men da vejret var blikstille gik skibets mandskab i stedet i gang med at kaste kul overbord for at komme flot.

Hen på eftermiddagen kom en tysk damptrawler hen til strandingsstedet, men forsøg på at agere bjærgningsdamper mislykkedes komplet.

Henimod aften blev vejret mere uroligt, så redningsbåden gik ud på ny, men den eneste de fik med i land var skipperens hustru Anne.

Næste morgen blev den 20 mand besætning hentet i land af redningsbåden fra Flyvholm i omgange, muligvis med hjælp fra båden fra Lilleøre, som skal have bjærget 3 i land.

Efter en del af ladningen var losset bragtes skibet den 5. oktober kl. 19 flot af Svitzer og bugseredes til Frederikshavn.

Kaptajn Nørby kendtes af søretten i hjembyen skyldig i strandingen ved ikke at have brugt loddet hyppigt nok, men tildeltes kun en advarsel.

Knesseth Israel 21. aug. 1949 Haifa[redigér]

Skibet var sidenhen under forskellige navne hjemmehørende i Sverige, Estland, Canada og Panama, indtil det 25. november 1946 ankom til Haifa med illegale immigranter, blev konfiskeret af staten Israel og lagdes op.

Den 21. august 1949 udbrændte skibet lastet med kul i Haifa-bugten og blev 25. august afskrevet som totalforlist.